RIDESKOLE

Rideskolen eies av Oppdal Hestesportsklubb og har pr i dag i overkant av 70 elever. Rideskolen drives daglig av Anita Botten som er utdannet Ridelærer igjennom Fagskolen ved Norsk Hestesenter, Anita er også utdannet trener 1 igjennom Norges Rytterforbund..

Vi har seks skolehester i ulike størrelser som alle er godt skolerte og snille. 

Rideskolen følger skoleruten og faktureres og betales før oppstart pr. semester. Ridetimen varer ca 1 time dette er inkludert på og av sadling, hestebytte og rytterskifte. Se informasjon lenger ned på denne siden.


Hva kreves av utstyr?

Hjelm: Godkjent ridehjelm er påbudt under all ridning. Vi har hjelmer til utlån men anbefaler å kjøpe egen for best mulig komfort og sikkerhet.

Sko: Sko må ha hæl og nå til over ankelen, de må også være utformet slik at de ikke setter seg fast i stigbøylen ved fall. Joggesko egner seg ikke, det er også viktig at skoen ikke er veldig bred og klumpete. Alle salene er utstyrt med sikkerhetsbøyler som løses ut ved fall.

Sikkerhetsvest: Det er ikke påbudt med sikkerhetsvest hos oss. Men vi anbefaler det, spesielt i sprang! Vi har noen få til utlån men anbefaler alle å skaffe sin egen vest. 

Hansker: Hansker gjør at man ikke får gnagsår og man unngår å fryse. I hallen vår er det spesielt kaldt om vinteren så det er viktig med varme hansker! Det finnes også utformet egne ridevotter, disse fåes kjøpt på de fleste hestebutikker. 

Ridebukser: Disse buksene er spesielt utformet for komfort ved ridning da vanlige bukser ofte gir gnag ved sømmene, mange ridebukser er utstyrt med gummi/lær som unngår at man sklir i salen. 

Annet: Drops/tyggegummi er ikke tillatt da det kan sette seg i halsen, Langt hår skal være samlet og satt i strikk. Bekledning skal være sitte tett og man skal ikke ri med åpen jakke eller skjerf da dette lett kan henge seg fast ved fall eller skremme hestene. Det er lurt med flere lag slik at man kan ta av seg om man blir varm. 

Tribuneregler:

Det er hyggelig at foreldre og andre vil følge med på undervisningen, men det skal være stille på tribunen når det pågår undervisning. Små barn som løper på tribunen kan skremme hestene. Klarer man ikke å være i ro får man heller gå ut. Barn skal heller ikke sitte på vantet/gjerde, dette kan skremme hestene. 

Viktig at alle respekterer reglene mtp. Covid 19 hold avstand Les mer om dette lengre ned.

Vi som er instruktører tar oss av undervisningen. Kommentarer til elevene fra sidelinja er forstyrrende for både rytteren det gjelder, de andre på timen og for instruktør.

Hvis et barn faller av hesten er det vanskelig å være forelder å sitte og se på. Prøv allikevel å la oss ordne det selv. Dersom vi trenger hjelp gir vi beskjed. Det går som regel raskere over uten innblanding fra andre. Vi prøver å få den som har falt av opp på hesten igjen med mindre det er mistanke om større skader/brudd.

Priser:

Faste timer i rideskolen:
175,- Pr. time inkludert med lån av skolehest
150 pr time med egen hest
150,- pr time med søskenmoderasjon
For å delta på faste ridekurs må man være medlem i klubben.
Medlemsavgift kommer årlig:
400,- pr år for junior
450,- pr år for senior
500,- pr år for familie
Vi har pr. nå ingen faste tider for drop-in (privattimer) grunnet begrenset kapasitet. 


Avlysninger:

Ridetimer erstattes ved å tilby ny ridetime:

Dersom rideintruktør eller rideklubben kansellerer eller utsetter ridetimer ved sykdom eller annet.

Ridetimer erstattes ikke:

Dersom du ikke kan møte til ridetimen (vennligst gi beskjed, i god tid).

Dersom du ikke stiller med hjelm, sikkerhetsvest og passende skotøy.

Dersom hesten plutselig blir halt eller lignende underveis i ridetimen, eller så nær ridetimens start (kort varsel), slik at rideklubben ikke rekker å hente inn annen hest.

Dersom vær eller andre forhold tilsier at det er uforsvarlig å holde ridetimer. 

Forsikring:

Forsikring er utøverens/foresattes eget ansvar. Anbefaler alle å sette seg inn i dette.

Som medlem av Oppdal Hestesportsklubb er man forsikret igjennom NIF barneforsikring til dagen man fyller 13 år.

For å lese mer om forsikring av ryttere trykk HER.
 


DIN TITTEL

Det er her du kan begynne å skrive din tekst. Det er bare å klikke og sette i gang. Porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam.