Søk
  • Oppdal Hestesportsklubb

Grønt kort kurs

Oppdatert: 28. aug. 2019

📷

Oppdal Hestesportsklubb inviterer til Grønt Kort kurs den 14 og 15 september. Grønt Kort (GK) er krav for start på utvidede klubbstevner og oppover, og inngangsbilletten til lisenssystemet i rytterforbundet.

Grønt Kort kurset består av følgende deler: • Reglementskurs ca.3 timer • Kurs i sikkerhet og hestekunnskap ca.3 timer • Praksis i stall, ca. 1,5 time • Ridedelen, hvor du testes i ridning (kjøring) og håndtering av hest

Barn tom 16 år må ha med foresatte på Grønt Kort kurs.

Forkurs e-læring KR1 Grønt Kort – dette er et kurs som er nettbasert som skal tas i forkant av ditt Grønt Kort kurs. Kurset finnes her, ekurs.nif.no. Velg særforbund – Norges Rytterforbund. Idretts CV forevises på kurset før start.

Lørdag 14.september kl. 11:00 hos Oppdal Videregåendeskole, skulsvingen 10.

• Reglementskurs , KR I, RASK, hestevelferd og test

Kursleder: Else Marit Pettersen

• Kurs om sikkerhet og hestekunnskap

teori, hestevelferd, anatomi, instinkter, adferd, kommunikasjon, sikkerhet i stallen, lasting, ulykker, trafikk, mønsting av hest.

Kursleder: Anita Botten

Søndag 15.september kl. 10:00 hos Oppdal hestesportsklubb.

• Praksis i stallen, mønstring.

• Rideprøve, ca.20 min pr pulje med inntil 4 ryttere

Oppvarming i puljer med 2 og 3 punkts sits i trav og galopp, dressurprøve, ryttertest RLC2- 20x40 bane, sprangprøve 50 cm

Kursleder: Anita Botten

Boka "Veien til Grønt Kort" og Konkuranssereglement (KR)(reglementet ligger også på nett) I må medbringes. Fås kjøpt hos www.idrettsbutikken.no. Boka må bestilles i god tid.

Kurset koster kr 500,- for medlemmer av ohsk og 700,- for de som ikke er medlem. Man må være medlem av en klubb for å delta.

Prisen er inkl.enkel servering av mat og drikke. Leie av skolehest kr 200,- egen hest kan medbringes. Påmeldingsavgift må betales til konto:42022829291. Bekreftelse av betaling vises ved oppmøte.

Skriftlig og binende påmelding til anitabotten@hotmail.com eller på sms til 95250515. Skriv navn, klubb, fødselsdato, telefon til foresatt.

Forespørsler rettes til Anita Botten tlf. 95250515

teori, hestevelferd, anatomi ,instinkter, adferd, lasting, ulykke, trafikk, mønstring, kommunikasjon, sikkerhet i stall.____________________________________________

Kort om grønt kort:

Grønt Kort gir en flott mulighet til å bli kjent med ridesporten på en god måte, få en basis og god opplæring rundt grunnleggende ting i stall og sal.

Grønt Kort er også inngangsporten til NRYF sitt lisenssystem, en innføring i konkurransereglement og god hestevelferd – og kan tas av alle. Alle konkurranseryttere skal ha nødvendige basiskunnskaper om hest, sikkerhet og reglement. Det er derfor et krav om Grønt Kort for å kunne starte på utvidede klubbstevner og høyere nivå.

Les mer på: www.rytter.no

0 visninger